Anunț apicultori – identificare stupină

Nr. 17870 / 08.07.2021

ANUNȚ

Urmare Ordinului nr. 105/ 21.05.2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.251/ 2017, pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare al stupinelor și stupilor, vă informăm că toți apicultorii de pe teritoriul României au obligația de a-și identifica stupina și să transmită anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la ANZ prin OJZ, declarația pe proprie răspundere cu numărul de stupi care conțin familii de albine pregătite pentru iernat.Pentru obținerea codului de stupină sunt necesare următoarele documente :

  • Adeverința de la Registrul Agricol cu nr. de familii de albine deținute,

  • Copie CI/BI pentru persoane fizice,

  • Copie CUI pentru persoane juridice.

Pentru aceasta apicultorii care nu dețin cod de stupină , se vor adresa Oficiului Județean de Zootehnie Arad, Calea Bodrogului nr.3 pentru atribuirea codului de stupină în perioada 1 aprilie- 31 octombrie. Apicultorii care nu dețin cod de identificare a stupinei și care achiziționează/ dobândesc familii de albine în perioada 1 noiembrie- 31 martie pot depune cererea pentru alocarea codurilor de identificare a stupinelor, însoțită de adeverința de la registrul agricol, eliberată de consiliul local pe raza căruia se află vatra stupinei, însoțită de documente( copie factură/ contract de vânzare-cumpărare, donație,moștenire), în termen de maximum 10 zile lucrătoare pentru orice modificare survenită. Documentele necesare eliberării codului de stupină și a declarației pot fi trimise și pe e-mail la adresa oarz.arad@anarz.eu sau fax. 0257/280447, cu condiția asumării prin semnătură de către apicultor sau reprezentantul legal al acestuia, pe fiecare pagină a documentelor transmise. Neidentificarea stupinelor și a stupilor se sancționează conform legislației în vigoare.

Informații suplimentare sunt disponibile pe pagina de internet al Primăriei orașului Curtici www.primariacurtici.ro și la biroul agricol al orașului Curtici.

REGISTRUL AGRICOL

PRIMAR

BAN IOAN BOGDAN

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support