COMUNICAT privind elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a orașului Curtici pentru perioada 2021-2027

Nr.25645/06.10.2021

Conform prevederilor Regulamentului (UE) 2021/10601, al parlamentului european și al consiliului din 24 iunie 2021, se impune dezvoltarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană cu implicarea comunității.

Prin urmare, în conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, aducem la cunoștința publicului că Orașul Curtici se află în procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (S.I.D.U.) a orașului pentru perioada 2021-2027 (cu implementare a acțiunilor până în 2030).

În contextul generat de pandemia de Covid-19 și al restricțiilor aferente, procesul de consultare publică se va desfășura majoritar sau total prin mijloace electronice, printr-o serie de chestionare și dezbateri, care vor fi aduse la cunoștința publicului în termen util.

Persoanele interesate să contribuie activ în procesul de elaborare a SIDU sunt rugate să se prezinte sediul Primăriei Orașului Curtici. Înscrierile în grupurile de lucru se pot face la secretariatul primăriei până cel târziu la data de 15 Octombrie 2021, ora 12:00.

De asemenea, toate persoanele interesate de procesul de elaborare SIDU sunt invitate să trimită întrebări sau sugestii cu valoare de recomandare pe adresa de email sidu@primariacurtici.ro.

Până în prezent, Orașul Curtici a reușit sa acceseze finanțări nerambursabile de peste 6 milioane de euro. În vederea unei dezvoltări urbane sustenabile este necesară elaborarea unui document strategic care să răspundă reglementărilor prevăzute în Regulamentele Comisiei Europene, al parlamentului și a al consiliului, precum și ale altor prevederi specifice Programelor de Finanțare.

PRIMAR

Ban Ioan Bogdan


1 Art. 28, 29, 30 și 31 includ elemente privind dezvoltarea teritorială integrată cât și elaborarea strategiilor de dezvoltare integrată sub responsabilitatea comunității.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support