ANUNȚ DE INTERES PUBLIC – În atenția, proprietarilor și a deținătorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice și a cailor ferate

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

În atenția, proprietarilor și a deținătorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice și a cailor ferate

În conformitate cu Legea nr.62/09.03.2018, privind combaterea buruienii Ambrozia ( Ambrosia Artemisiifolia), vă aducem la cunoștință că aveți obligația să executați lucrările de întreținere a terenurilor avute în proprietate sau în folosință, în scopul distrugerii buruienii Ambrozia și al prevenirii răspândiri acesteia, în perioada cuprinsă între răsărirea acesteia și apariția primelor inflorescențe.

Aceste lucrări de întreținere a terenului constau în: cosire, smulgere erbicidare, sau alte lucrări și metode specifice, care se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii Ambrozia.

Conform art.3. din Legea 62/09.03.2018 (1)

ART. 3

(1) Nerespectarea prevederilor art. 1 de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole constituie contravenţie şi se sancţionează cu avertisment.

(2) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

PRIMARIA ORASULUI CURTICI

BIROUL AGRICOL

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support