COMUNICAT privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a orașului Curtici

Descarca documentul in format JPG


Nr.27132/12.10.2021

COMUNICAT

privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

a orașului Curtici

Conform prevederilor Legii 350/20011, se impune dezvoltarea elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a orașului Curtici cu implicarea comunității.

Prin urmare, în conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, aducem la cunoștința publicului că Orașul Curtici se află în procesul de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a orașului Curtici (P.M.U.D.) pentru perioada 2021-2027 (cu implementare a acțiunilor până în 2030).

În contextul generat de pandemia de Covid-19 și al restricțiilor aferente, procesul de consultare publică se va desfășura majoritar sau total prin mijloace electronice, printr-o serie de chestionare și dezbateri, care vor fi aduse la cunoștința publicului în termen util.

Persoanele interesate să contribuie activ în procesul de elaborare a P.M.U.D. sunt rugate să se prezinte sediul Primăriei Orașului Curtici. Înscrierile în grupurile de lucru se pot face la secretariatul primăriei până cel târziu la data de 20 Octombrie 2021, ora 12:00.

Elaborarea P.M.U.D. a orașului este imperios necesară în crearea unei viziuni asupra dezvoltării tuturor formelor curente și viitoare de mobilitate la nivelul orașului, dar și o condiție în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru proiecte care includ implementarea unor obiective specifice de investiții. De asemenea, secțiunile PMUD se vor include în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, astfel că toate persoanele interesate de procesul de elaborare P.M.U.D. sunt invitate să trimită întrebări sau sugestii cu valoare de recomandare pe adresa de email sidu@primariacurtici.ro.

Până în prezent, Orașul Curtici a reușit sa acceseze finanțări nerambursabile de peste 6 milioane de euro. În vederea unei dezvoltări urbane sustenabile este necesară elaborarea documentelor strategice care să răspundă reglementărilor prevăzute în Regulamentele Comisiei Europene, al parlamentului și a al consiliului, prevederilor specifice Programelor de Finanțare, precum și legislației naționale în vigoare.

PRIMAR

Ban Ioan Bogdan

1 Conf. Art. 15, alin (12), a Normelor de aplicare a legii 350/2001 P.M.U. se elaborează printr-o abordare transparentă şi participativă. În toate etapele de elaborare a P.M.U. vor fi consultaţi toţi actorii relevanţi, cetăţeni şi reprezentanţi ai societăţii civile, operatori de transport public şi operatori economici din teritoriul studiat care au potenţial major de atragere şi generare a traficului.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support